Tisdagen den tjugoförsta juli

Idag tänkte jag skriva lite allmänt om mina överdrivna styrkor eller svagheter som många väljer att kalla dom. Dem märks av mer och mer nu med att bloggen har hållt på i si sådär 2-3 veckor. Det är nu som jag brukar ge upp. Jag inser det och vill med hela mitt hjärta stoppa det beteendet. Det sjunker mig in i graven om det fortsätter. Jag tänkte börja med att lista dom som jag och min flickvän har listat hittills. Det är långt ifrån alla. Men här kommer dem: 
 
  • Jag har dålig diciplin
  • Jag är en alternativ person
  • Svårt med målsättningar
Det här blev en lista av olika saker som just har med att komma framåt i projekt. Jag är specialist på att på börja saker och annonsera för världen att jag ska börja. Men efter några veckor eller högst nån månad så tar det slut. Jag ska ta upp dom en och en.
 
 
 

 
 
Diciplin
 
De här med diciplin har jag ju tagit upp tidigare i bloggen och det är nått som jag tror många kan ha problem med. Ett problem som jag ser det är alla skärmarna vi har i vårt liv. Jag läste en del av boken fokus för ett tag sen. Och med en del menar jag att jag läste aldrig hela utan när jag tyckte den började sväva iväg så läste jag en review på nätet som sa att den började bra men sen flippade lite i ovesentlighet och då slutade jag. Men den bra delen påpekar just alla skärmar vi har framför oss och uppmanar läsaren att ta bort alla störningsmoment när vi ska vara fokuserade. Jag själv skriver såklart mina inlägg på datorn och sen lägger upp dom och jag kan känna att själva datorn är distraherande ibland. Så pass ofokuserad kan jag vara. Jag tror det kan vara en stor del av diciplinen. Att faktiskt stänga av telefonen och låta sig vara oanträffbar på alla sätt och vis. Jag tror det är nyttigt. Just nu under semestern är det extra svårt att ha uppe några rutiner och dicipliner. Jag som tänkte att jag skulle ha mer tid till att komma på intressanta inlägg hit och de slutar med att jag går med i golfklubben här där jag bor och spelar golf som bara den istället för något produktivt. Men jag ska bättra mig. Det vill jag lova. Det var därför jag tog en paus. Att bara få skippa två dagar gjorde det lite enklare. Men nu sitter jag här igen. På kvällen och har bara ett par timmar till midnatt. Jag ska posta bloggen på tisdagen. Och vilken jävla tur att jag inte satte en tid.
 
Aja, som du märker så är jag inte super bra på diciplin men det är det bloggen ska hjälpa till med i alla fall! Nu till nästa punkt!
 
 
 

 
 

Jag är en alternativ person


Nu kanske inte alla vet vad jag pratar om men jag ska förklara. Genom att jag och min flickvän börjat med network marketing fick vi en rabatt på en föreläsning. Det var med Kjell Enhager. Slutade med att jag köpte alla böcker och dvd:er dom hade där och gick där ifrån med ett stort leende på läpparna. Han fick mig att se de lite annorlunda och fick mig att förstå mig själv lite bättre. Och definitivt också min flickvän. Hon är nämligen Procedur. Den andra persnlighetstypen enligt hans teroi. 
 
En alternativ person gillar att börja med saker. Vara spontan och oplanerad. Ta dagen som den kommer. Svårt att hålla fokus på en sak länge. Lätt att tappa fokus. Öppen och utåtriktad. Extrovert och social. 
 
En procedur person gillar att ha struktur. Planera och veta saker i förväg är fokus och att just fokusera är inget som en procedur tycker är speciellt jobbigt. Gillar inte överraskningar. Kan vara aningen stängd och introvert. Social på ett sätt i en stängd krets och på ett annat sätt i ett nytt sällskap. 
 
Här är jag en Alternativ person och min flickvän en Procedur. Mycket går inte ihop och är verkligen raka motsatsen. Men dem kompletterar varandra så förbannat bra också. Det man inte har som alternativ har den som procedur. Man ska alltså vara båda om man ska vara ultimat i frågan. Och att leva med motsatsen kan vara jobbigt stuntals. Men man får utveckling varje dag. Nya problem att lösa och du kan alltid bli förvånad. Det är det bästa. Jag uppmanar dig att köra på om du märker att personen du gillar är motsatsen. Om inte annat kan ni lära er av varandra ett tag. Win win liksom. 
 
Problemet med att vara alternativ är mycket att man just har.....
 
 
 

 
 
 
Svårt med mål
 
Jag har väldigt svårt att ens sätta mål. Jag vet hur viktiga dom är för att varje gång jag sätter dom så går det som en dans. Jag är dålig på att sätta dem. När jag satte målen för bloggen visste jag att jag inte skulle sätta dom för högt. När allt blir för svårt eller jobbigt har jag en tendens att sluta. Därför är målen väldigt viktiga men man får passa sig att inte sätta för många. Sätt gärna mål med någon konsekvens. Jag måste lära mig det här. Dock funkar inte mina egen satta konsekvenser. Dom skiter jag i som om jag inte betyder nått. Så jäkla skumt. För det som jag sätter upp för mig själv är väll viktigare än nått annat mål eller hur? Jag skulle vilja ha tips på målsättningar. Hur gör man? Kan du något? Jag skulle jätte gärna vilja veta vad du gör för att sätta mål. Hur du gör och hur du dokumenterar dom. I en app eller i ett anteckningsblock? Skriv gärna nere i kommentarerna.
 
 
Det här har varit ett lite annorlunda inlägg men hoppas att du tycker om det ändå. Jag inser att det var fel att kalla dom här punkterna för överdrivna styrkor. Det här är snarare svårigheter. Vad jag själv behöver jobba på. En överdriven styrka är något man gör så mycket att de blir dåligt. Man kan kalla det svaghet eller överdriven styrka. Jag väljer att använda det mer positiva uttrycket och hoppas nu att du kommer göra det samma. Jag önskar er alla en härlig kväll och avslutar nu inlägget med dagens fråga:
 
Dagens fråga: Vad är ditt mål med det här året?
 

Ge gärna tips på det jag tar upp om du ser att jag missar en viktig poäng. Tack för att du läser bloggen!
0 åsikter