Rätt kritik till rätt individ!

Hej igen! Jag vill toucha lite på ett samtalsämne som jag tycker är viktigt. Som titeln lyder så handlar det om att ge rätt kritik till rätt person. Alltså rätt typ av kritik så att den individen du kritiserar på något sätt får med sig 100% av det du vill få fram. Detta har verkligen varit en viktig del i mitt privatliv med min flickvän och jag tänkte reflektera lite om det i ett inlägg. Hoppas du får ut något som du kan diskutera med dina vänner eller din familj. För jag tycker verkligen det är värt att belysa.
 
Nu kör vi! :)
 
 
 

 
 
Kritik - Som jag ser det
 
För mig är kritik något som utvecklar. Jag försöker alltid att se kritik som något positivt. Sen kanske inte all kritik är så positiv, men jag försöker vända det så mycket som det bara går. Det finns mycket negativitet jag egentligen tycker att man ska ignorera helt. När jag ger kritik försöker jag alltid att ge någon typ av konstruktiv kritik. Sen om jag är bra eller dålig på detta är inte vet jag inte. Det kan bara den som jag kritiserar veta. Och då tror jag man behöver en rätt stark relation. Men i grund och botten tycker jag kritik alltid ska tas som något utvecklande. För mig så är det i många fall det jag vill få fram. Belysa ett utvecklingsområde där individen kan jobba med att bli bättre med hjälp av kritiken. Men kritik låter väldigt negativt. Att kritisera någon betyder ju ofta att man ger negativ kritik. Att man talar om för någon att det dem gör är dåligt. Jag ser det som både och. Det kan både vara positivt eller negativt. Men framför allt konstruktivt. 
 
 

 
 
Varför ska man bry sig?
 
 Okej. Kritik. Viktigt eller hur? Nu vet du vad jag tycker kritik är och lite till. Men varför ska man anpassa sin kritik? Ja det finns många andledningar och en kan vara att alla människor är tack och lov inte likadana! Det blir nog den största anledningen. Vill man ge kritik till någon i ett jobbsamanhang, till exempel som chef till anställd så kan det vara väldigt viktigt för chefen att förstå den anställdes personlighet och hur man motiverar eller beskriver ett problem för dem. Detta är något jag inte direkt tror finns på många arbetsplatser. Och med det menar jag den nivå förståelse för sina medarbetare. Men jag tror det är en viktig del i att vara en ledare. Att sätta sig in i hur man motiverar och driver olika människor så att var och en får visa sin potential till 100%. Det är nog väldigt ovanligt. Kanske mer vanligt ju högre upp i hirarkin man kommer i ett företag, men ändå ovanligt. 
 
Vad jag märkt är att när jag diskuterar med min flickvän, som är totala motsatsen till mig personlighetsmässigt. Hon introvert, jag extrovert. Jag trygg relation till närhet, hon otrygg-undvikande relation till närhet ( Kan skriva ett inlägg om dessa olika en annan dag ). Finns många olikheter med andra ord. I och med dessa fakta så tar vi språket på olika sätt. Med andra ord är en sak för mig inte alltid samma sak för henne. Något som funkar för henne fungerar inte för mig och tvärtom. Och jag vill inte med det här inlägget direkt förklara vad skillnaderna är. Det kommer i sådana fall bli ett eget inlägg där jag beskriver vissa personlighetstyper. Utan jag vill i det här inlägget få dig att stanna upp och se din medmänniska lite djupare. Att du försöker intressera dig i vad eller var den här människan vill. Att du försöker hjälpa personen i fråga på sitt sätt och inte ditt.
 
Detta är ett lite kortare inlägg. Det är skönt det med! :) 
 
 

 
 
Hur gör vi?
 
Men jag vill avsluta med ett exempel. Jag vet att det kan vara svårt att veta hur man kan skilja sig åt. Så tänkte berätta för dig om mig och Emmy.
 
När jag ska få kritik vill jag ha som en brainstorm. Ställa frågor och försöka hitta en bättre lösning. Ofta vet jag redan om att jag gjorde fel och vill bli påminnd att jag ska göra på ett annat sätt. Eller så vet jag inte hur jag ska göra och vill då ha mycket öppna frågor så att jag får igång min tankeverksamhet. Tillslut kommer vi tillsammans fram till en bra lösning och life goes on. 
 
Emmy och andra sidan vill helt tvärtom bara vara lämnad i fred med kritiken. När jag talat om att jag tycker hon gjort fel eller vill hjälpa henne komma till en bättre lösning så tar hon in det jag säger och vill låta det gro i huvudet. Senare kan frågor komma upp och då ställer hon dem i efterhand. 
 
Alltså är min process väldigt verbal och extrovert och hennes mer innåt och introvert. Hoppas du har fått ut något av vad jag hade att säga idag.
 
 
Ha en förträffligt bra kväll så ses vi snart igen!
 
 
 

 
 
Jag och min flickvän har funderat på att starta en poddcast. En podd som handlar om relationer och personlig utveckling. Där vi diskuterar från ett tredje perspektiv hur vårat liv fungerar och hur våra bråk eller motgångar går till och vad vi gör för att bli bättre människor. Väldigt öppet men jag tror detta kan ge en inblick i hur vi växer som par och självklart ge lyssnaren några tankar om deras egna relationer och sin utveckling.
 
Skriv gärna en kommentar om du skulle kunna tänka dig att lyssna på något sådant! 
0 åsikter