Fuck your fears!

 
 
Här kommer det. Äntligen! Ett första steg på min resa. Ett stort och viktigt steg mot framgång, frihet, inspiration och motivation. Jag har läst ut en bok! Jag tror jag inte fattar hur stort det här är! Jag ska försöka förklara för dig hur jag har levt mitt liv hittills. Väldigt kort. Jag har inte läst ut en bok sedan de små korta berättelse bökerna man läste i skolan i mellanstadiet. Ärligt. Eller kanske att jag har läst en bok sedan dess och NÄSTAN läst klart ett par. Men kom igen. Låt dig verkligen förvånas av detta om du gör det. Jag ska vara ärlig och kommer inte sticka något under stolen för dig. Det är ett sätt för mig att utvecklas. Att vara ärlig så de svider. Eller ta upp problem eller motgångar som man helst inte delar. Fuck my fears! Mod är till för att tränas upp. Vi är alla försedda med muskeln vi kallar mod och vi kan likt styrketräning pumpa upp den till max! Vi måste bara lära oss hur vi ska träna den. Hur vi gör för att nå en stor upp pumpad fet annabola muskel vi kan kalla mod. 
 
Jag har idag läst ut en bok. Det sjunker in lite. Mer och mer faktiskt. Jag vet att alla kommer att tycka nått i stilen med: "Vadå läst EN bok? Jag har läst alla Harry Potter och Game of Thrones baklänges och på 3 språk plus 300 andra bokserier etcetera och du blir så här glad över EN bok? Wow, vem är han egentligen." Men vet ni vad. Det här är precis det jag vill! Jag visar mig lite sårbar och får eventuell kritik om hur jag har missat tusentals böcker om allt. Och jag kanske inte kommer att någonsin förstå alla Sagan om Ringen referenser om backstories som förklaras i böckerna. Och jag är nog inte så intresserad av det heller. Jag vill hellre spendera tid med att försöka få personer som inte läser dem böckerna jag läser att förstå att de ger något mer. Något man kan ta med sig in i sitt liv! Till alla bokmalar vill jag säga att det här är inte någon negativ kritik. Jag förstår ert nörderi och är glad för er skull att ni har det. Det gör er lite mer intressanta och egna. Och det älskar jag! <3
 
 

 
 
Fuck Your Fears!
 
Jag har läst en bok som heter Fuck Your Fears av Johannes Hansen. En bok som beskriver hans resa genom olika rädslor, situationer och tankar som har fått honom till den framgångsrika människa han är idag. Ni som inte vet vem Johannes Hansen är; tillåt mig presentera honom.
 
Johannes Hansen. En kille som växte upp i Djurmo utanför borlänge. Ett litet samhälle på runt 3-400 invånare. Han hade inte den vanligaste uppväxten. Hans far var väldigt frånvarande. Han misshandlade sin familj och skapade en av de rädslorna Johannes skriver om i boken. Rädslan av att visa känslor. Hans mor var dock motsatsen. En helt underbar människa skulle jag kunna säga bara av att ha läst om henne i boken. Självständig och väldigt klok. Inte bara i hennes sätt att uppfostra Johannes. Hon är riktigt speciell och det märks. Johannes drömmde om att få inspirera männsikor till ett bättre liv. Till att ta risker och tro på sig själv. Han är övertygande i faktumet i att mod är något som inte är medfött. Att alla föds med samma förutsättningar. Idag är Johannes en av Sveriges främsta mentala rådgivare och bokas till föreläsningar flitigt. Många företag anlitar honom för att maximera deras resultat och privatpersoner går och ser honom för att få just den spark i röven de behöver.
 
I boken delar han upp sina kapitel efter olika rädslor. Titlarna ser ut såhär:
 
  • Rädslan för att dö
  • Rädslan för att misslyckas
  • Rädslan för att gå vidare 
  • Rädslan för andras åsikter
  • Rädslan för att vara annorlunda
  • Rädslan för att vara otillräcklig
  • Rädslan för att bli övergiven
  • Rädslan för att vara utlämnad åt sig själv
  • Rädslan för att ta plats
  • Rädslan för att lyckas
 
Alla kaptiel är intressanta och indragande. Alla beskriver en historia från hans liv där han kände just den känslan. Efter varje kapitel ger han dig lite tid för dig själv där du får ett par frågor som ska öppna upp dig för just den rädslan. Han ger dig sen en sida med rader där du ska få skriva ner vad du känner och hur du upplever  känslan själv.
 
Exempel: "Kan du hitta några specifika situationer där du alltid fegar ur? Har du människor i din omgivning som peppar dig till att göra det du vill?" ( Frågorna kommer efter kapitel fyra; "Rädslan för andras åsikter" )
 
Det här gör boken speciell då du vill tänka till och svara. Även om jag inte skrev ner något på alla sidorna kände jag mig ändå väldigt berörd av att reflektera runt kapitlet från mitt eget liv. Det fick mig att känna som om han bryr sig. Det finns faktiskt ett kaptiel där han välkommnar dig att skriva till honom och beskriva din egen situation så att han kan användas som bollplank. Nån som lyssnar och ger feedback. Det står på min att göra lista! Så om du av nån anledning läser detta Johannes så kanske du har ett nytt mail i din inkorg. 
 
 

 
Vem är den för?
 
När jag sitter här och skriver om boken jag precis läst ( har jag sagt att det är den första boken jag läser ut sedan högstadiet? ) förstår jag att detta inte måste vara en recension. Jag vill istället förmedla varför detta är en fantastisk bok. Varför den kan förändra liv och varför du verkligen borde titta efter den när du går förbi de få bokhandlar som finns idag. Jag hoppas att du stannar till och tänker på det här inlägget när du nån gång kommer i kontakt med boken. Att du överväger att plocka upp den. Att du på nått sätt vill läsa den. Då har jag nått fram. Då har jag på nått sätt påverkat ditt liv. Även om det är en liten sak som att läsa en bok om rädslor så kanske det är just det som du är rädd för. Du kanske utmanar dig själv bara av att du faktiskt köper/lånar eller tänker på boken. Din utmaning kanske just är det; Rädslan för andras åsikter. Rädslan för att gå en väg du inte valt. Att låta dig påverkas. Jag hoppas jag får dig att komma över den och att du nån gång sätter dig ner och läser den här boken. Det finns verkligen något för alla.
 
 
Och med det vill jag avsluta dagens inlägg. Jag vill att du skriver hur du tycker det här inlägget var. Helt ärligt. Ovasett om du har kritik eller hyllningar. Vare sig du håller med mig eller inte. Skriv och visa att du läst och att du är du. Det skulle betyda allt för mig. 
 
 
Tack för att du har läst! <3
1 åsikt
Asha

Hej
Denna bok är verkligen intressant. Väcker så många tankar hos en. Gillar bloggar som inriktar sig på personlig utveckling, och din är väldigt inspirerande. Skall bli kul och följa din resa. Har själv entreprenörsandan i mig och älskar och driva projekt. Du kommer gå långt du, med en stark vilja och envishet når man sina drömmar. Lycka till med allt 😊

Svar: Hej Asha!
Tack för din fina kommentar! Vad kul att du gillar bloggen! Super kul att du ser den som inspirerande för det är mitt mål här. Jag vill att folk som läser ska få med sig lite tankar och inspiration från mig och det är kul att det nått fram! Kul att du också har entreprenörsanda och vill gå den mindre upptrampade vägen. Hoppas du når dina mål och drömmar! :)

Jag ska snart uppdatera bloggen med ytterligare ett inlägg så häng gärna kvar så du kan ta del av det! följ mig gärna på Instagram om du vill så får du en liten påminnelse i ditt flöde när bloggen finns ute.

Stor kram till dig! :)
Bror Armand