Roadtrip uppdatering #2

 
 
Nu har jag äntligen fått tiden till att blogga! Herregud vad det kräver tid. Vi måste först in med alla bilderna på datorn. Datorn måste ha batteri först och främst. Det har varit lite problematiskt. Sen redigera, beskära etc. för att sedan exportera den till ett bra webbformat. Nu sitter jag i förtältet på en liten stol jag köpte här i Arvidsjaur på Dollarstore för att jag inte vill sitta på marken hela tiden. Vi har precis suttit i receptionen på campingen och redigerat och laddat datorn lite mer. Nuvarande batteri status är på 77%. Känns bra! Jag tänkte uppdatera er alla som läser på vad vi har sysslat med de två senaste dagarna.
 
 

 
 
 
 

 
 
Höga Kusten
 
Vi var vid Höga Kusten endast några timmar. Vi kom dit, slog upp tältet, borstade tänder och fotade norrskenet första dagen. Sen på morgonen fotade vi soluppgången. Väldigt vackert men hade blivit bättre om vi hade ett "mörkläggningsfilter". Jag passade på att spela golf vid Norrvikens Golfklubb. Det gick bra men var lite ovan till en början. Sen tog vi och packade ihop våra saker, handlade lite mat i en trevlig liten by och tog oss inåt land mot Kramfors. Där stannade vi och skulle ladda upp en Vlog på facebook medans vi laddade vår lilla Macbook. Det sög verkligen musten ur oss. Vi kom dit 13:00 och åkte 15:00. Helt sjukt vad det tog lång tid och vi hann inte mer än att ladda upp filmen innan vi ville därifrån. Inget illa menat mot Kramfors borna och deras lilla stad, utan vi ville bara få lite resultat. En film på två timmar? Det var inte tillräckligt. Men vi klarade av det och kände oss redo för vägen! 
 
 
 
 

 
 
På vägen mot Arvidsjaur!
 
Väl påväg till vår nästa destination; Arvidsjaur hände inte så mycket. Vi satt mest ner och betraktade vissa fina landskap runt om bilen när vi körde fram i 120 km/h på långa landsvägar. De känndes som att vi aldrig kom fram. Vi var ju redan sena i vår planering men de kändes som att inget hände. Vi flög förbi små byar och kom närmare Lycksele. Emmy sov lite och jag lyssnade på podcasts. Jag märkte dock att dem tog slut och vi hade verkligen ingen täckning på våra mobiler så de var tur att hon vaknade kort inpå så jag inte blev allt för uttråkad. :) Vi stannade dock några gånger när kvällen kröp sig inpå oss och fångade några riktigt fina bilder på solnedgången.
 
 
 
 
Arvidsjaur dag 1
 
Vi har nu spenderat våran första dag i Arvidsjaur. Vi beslutade att vi skulle ta en hel dag här då vi kännde att vi inte bara kan åka bil hela tiden utan också få sträcka på benen ordentligt så vi orkar resten av resan. Under gårdagens ankomst gjorde vi inte väldigt mycket utan vi åkte till utvald camping, satte upp tältet, kokade lite te och gjorde ett par mackor. Sen ner in i tältet för att sova. Idag ville vi se lite av staden. En golfrunda planerades in på den lokala klubben, ett par besök till några affärer och sen grilla. Innan golfrundan åkte vi in till stan för att se oss omkring. Vi såg att det fanns ett synsam som också är min optiker i Stockholm och jag behövde nya linser så de var ett givet besök. Vi åt lunch på ett trevligt ställe innan för att sedan bege oss till golfbanan. Golfen gick åt helvete kan jag börja med att säga. Rent åt skogen. Bokstavligt talat. Humöret var sedan väldigt märkligt mellan oss och de kändes som inte bara jag var påverkad av det usla resultatet på golfen. Vi vände dock om och gjorde en trip till Coop innan vi återvände till campingen för att preppa för middagen. Vi grillade lite grönsaker och schnitzel och blev genast på bättre humör! Ungefär här är vi nu. Vi har kommit tillbaka från receptionen där vi satt och redigerade bilderna ni ser ovan och under, och har nu snart gått till sängs. Vi har bestämt oss för att göra slut med lappland och säga hej till jämtland och Åre. Vi insåg idag att åka till kiruna vart exakt en lika lång resa till. Vi skulle få nöjet att besöka en av de nordligaste delarna av landet men och andra sidan skulle vi spendera mer tid framför ratten och i framsätet. Alltså. Slutsatsen blev att ta sig ner till Åre för att stanna där en dag eller så och sen börja röra sig ner åt Dalarna (ett av Emmy's önskemål). Och så blir det. Imorrn bär det av ner till Åre och vi är super taggade på lite fjäll! 
 
Hoppas ni mår bra där hemma och runt om i landet. För de gör vi!
 
 
 
Kommentera gärna bilder och gilla inlägget! Tack!
1 åsikt
Natalie

Fina bilder! Kul med roadtrip :)

Svar: Tack Natalie! Jag kan verkligen rekommendera en roadtrip om du ännu inte gjort någon! Super kul! :)
Bror Armand