Network marketing

 
Det finns många olika sätt att lägga upp ett företag på. Ett sätt är att använda sig av något som kallas Network Marketing. Vissa har ingen aning om vad det är och andra förstår inte varför man skulle vilja använda sig eller starta ett företag "under" ett sånt företag. Så jag tänkte förklara lite lätt vad det är och några fördelar och nackdelar med det. Hoppas det kan vara intressant. Även om du kanske inte ska starta egen business eller har kommit i kontakt med ett företag som handlar på det sättet kan detta vara intressant information. 
 
 
 

 
 
 
Vad är Network Marketing?
 

Så många av er ställer er säkert den frågan just nu. Hoppas du förstår bättre efter min förklaring. Ett Network Marketing företag använder sig av en nedskalad variant av den vanliga buisness modellen. Och den vanliga skulle då vara att vi har en tillverkare av en vara. Sen ska den vara transporteras och reklam ska skapas och marknadsföringen ska ut. Grossister köper in mångder av dem till förhandlade priser. Butiker ska ta in varan. När du sen kommer till konsument kan priser variera beroende på kjedjan som säljer produkten. Detta kan vara väldigt förvirrande för konsumenten. Men det är så vi alla lever nu. De flesta kommersiella produkterna tillverkas och handlas på detta sätt. Mycket av pengarna i processen går åt till att betala alla mellan händer. Däremot så når produkten ut till alla som kan tänkas behöva den genom all marknadsföring som spottas ut på radio, tv, reklamblad och affisher. 
 
Network Marketing gör detta annorlunda. I ett Network Marketing företag tillverkas produkten precis som vanligt. Dock så finns det endast en mellanhand mellan konsument och tillverkare. Det är en återförsäljare. Återförsäljaren tar in produkter från tillverkaren och säljer dom direkt till slut kund. Kjedjan ser ut som följer:
 
Tillverkare > Återförsäljare > Kund
 
Väldigt avskalat och simpelt. Men hur är det uppbyggt? Jag menar från Återförsäljarens perspektiv? Jo det är så att tillverkaren skapar produkten och marknadsföringsmaterial som Återförsäljaren använder sig av att marknadsföra dom åt tillverkaren. Ofta jobbar man i rätt små kundkretser sen kommer nästa del av Network Marketing in. Rekrytering. 
 
Det är här många stannar och tänker pyramidspel. Läs gärna på om pyramidspel så ni kan jämföra skillnaden. Rekryteringen är ett sätt för återförsäljaren att tjäna extra pengar och för tillverkaren att få en större spridning på sin / sina produkter. Som återförsäljare kan man inte ha hur många kunder personligen utan man bygger upp ett nätverk av andra återförsäljare. Man kan säga att man hjälps åt att sprida produkten och möjligheten att starta en egen buisness. När många gör lite så bygger du rätt snabbt en stor kundbas i nätverket.
 
 
 

 
 
 
Reflektion
 

Jag tycker personligen att Network Marketing är ett super bra sätt att hjälpa andra skapa rikedom och att starta eget företag. Företagen som är uppbyggda på modellen är inte alltid legit. Det har man märkt. Många har en inställning till modellen som är väldigt negativ. Men jag tror och är övertygad av att de är många som inte sett det för vad det är, eller har varit i kontakt med ett företag som inte är så bra. Det finns några MLM (Multi Level Marketing) företag som har produkten som en täckmantel över ett pyramidspel. Där kan till exempel allt fokus ligga på rekryteringen och inte så mycket på produkten. Där ser man direkt att det är lite skumt. Det kan vara dåliga produkter eller okej produkter med för högt pris. Det viktiga är att man sätter sig ner och kollar sina alternativ, läser på om dem och kollar på provisionsplanen så den gynnar alla. 
 
 
Så vad har du fått ut av den här informationen? Skriv gärna nån fråga som dykt upp så kan jag försöka svara på den så bra jag kan. 
 
Ha en grym tisdag så ses vi på torsdag igen! :)
0 åsikter

Introvert vs Extrovert

Idag tänkte jag ta upp en del info som jag fastnat för den senaste dagen eller så. Jag som extrovert har svårt att förstå min flickvän som är introvert. Men jag förstår nyttan i att lära känna henne ordentligt så jag vet hur jag ska göra henne glad och lycklig. Jag tror för lite par tänker på det utan många tar det nog som de kommer. Men man kan rätt lätt tänka ut hur ett förhållande kommer fungera om man ser på personlighetsdrag som introvert och extrovert. Så min frågeställning är som följer väldigt enkel:
 
  • Vad är en Extrovert?
  • Vad är en Introvert?
  • Varför du ska bry dig!
Så nu har vi den. Enkel och simpel. Vi lär oss lite om vad det innebär att vara introvert vs extrovert och ställer frågan varför. Nu kör vi igång!
 
 
 

 
 
 
Vad är en Extrovert?
 
En extrovert person är en ofta väldigt social person. En person som gillar att stå i centrum och har lätt för att prata med alla människor i princip. En extrovert hämtar också all sin energi från att vara i sociala situationer så som fester eller bara ett vanligt vardags häng. Gillar att prata hellre än att lyssna och är relativt öppen med sina tankar. Jag är extrovert. Jag gillar kanske inte alltid att stå i centrum men jag älskar att vara social. Speciellt med mina vänner. Det där med att man laddar batterierna med social närvaro är så sant. Jag känner verkligen det. Det räcker med att snacka på skype och lira nått eller att bara träffas för att prata i en timme. Det gör så stor skillnad. Anledningen till att vi extroverter behöver hög stimulans är för att vi har en rätt hög tolerans mot dopamin. Så vi behöver mycket för att bli nöjda och glada. Vi ligger rätt lågt när vi bara är och har rätt långt upp till en nivå som är super. Lite som att hjärnan belönar oss när vi är utåtriktade, öppna och energiska. Jag gillart!
 
PSST Här är lite tips till er som kan identifiera en extrovert runt dig som du inte förstår dig på. ;)
 
 



 
Vad är en Introvert?
 
En introvert är en person som kan uppfattas väldigt blyg eller tillbakadragen. Men i själva verket kan vara din absolut bästa vän. En introvert person som hämtar sin energi från sitt inre liv av tankar, reflektioner och beslut. Om du känner att du vill vara själv ett par dagar efter en fest eller en större social interaktion så är du nog troligen en introvert. När väl på festen gillar du hellre att ha en djupare kontant med en person åt gången än att stå i centrum och flyga omkring som oss extroverta. Du tänker efter innan du pratar och gillar inte att bli avbruten. Som introvert har man låg tolerans mot dopamin. Det gör att med rätt så mild social interaktion kan man bli överväldigad. Stå på en tunnelbana i rusningstrafik kan också vara en situation som är jobbig för en introvert. Det kan då lätt bli för mycket intryck och man vill helst bara därifrån. Då kan man som introvert lätt bli utmattad och närvös likt som vid sociala tillställningar. Som introvert vill man gärna frigöra acetylcholin som tillexempel vi frigör vid läsning och teckning.
 
För mig som extrovert är det ibland svårt att greppa hur man kan tycka att fester kan vara utmattande. Jag älskar dom. Hade jag bestämma hade jag haft folk runt mig hela tiden och gärna med en öl i handen. (sen hur sund livsstil det skulle vara är en annan femma) För mig skulle det inte kännas jobbigt. Jag tror det är många som är en blandning också! Här kommer en infografik som kan hjälpa er som har lite problem med introverta.
 
 PSST Har läst upp dem för min flickvän som är introvert och hon instämmer på alla punkter. Hoppas ni introverta människor som kan tänkas läsa det här inlägget känner igen er och blir respekterade framöver! Ni äger! ;)
 
 

 
 
Varför ska du bry dig?!
 
Jag tycker att det är väldigt intressant att läsa om introverta och extroverta personlighetstyper. Det är nyttigt att veta hur man ska förhålla sig till sin motsats och det kan ge många svar på varför en person har betett sig på ett visst sätt eller hur man ska hantera den personen i framtiden. Jag tycker det hjälper till mig och min flickvän i vårat eviga uppdrag att komma överens och klara av vardagens små problem. 
 
Att veta om dessa saker och skillnader mellan oss männiksor är en av de saker vi kan göra för att förbereda oss på möten med nya människor. Tänk om du får en kund du rätt snabbt anar är introvert. Du har några "knep" eller metoder som du testar som fungerar bra på just en introvert. Med den lilla ändringen kan du gå från inget sälj till sälj på tre röda. Det är bara ett exempel. Jag brukar tänka på mina vänner och lägga dom i antingen introvert eller extrovert. Det hjälper mig i framtiden att hantera den människan bättre och även förutspå vad som kan fungera i en konversation om det är så att jag vill komma närmare den personen. 
 
Jag vet inte. Jag hoppas du förstår var jag vill komma. Det här är viktiga grejer! 
 
 
Dagens fråga blir självklart: Är du introvert eller extrovert? Eller båda?
 
 

Det avslutar mitt inlägg för den här söndagen! Hoppas ni har haft en underbar helg och vecka. Många kan jag tänka mig har semester och har säkert frodats i det bra vädret.... Eller hur.. ;)
 
 
Ha den bästa starten på veckan som du möjligtvis kan ha! Vi ses på tisdag!
 
 
 
Kommentera, gilla och dela inlägget om du tycker det var intressant och vill att jag ska fortsätta blogga! 
1 åsikt

Personligt: Resultat

Idag har det skett mycket. 
 
Inlägget idag kommer till och med senare än väntat då klockan är redan över tolv på natten. Men det skiter jag i. Det har varit mycket resultat idag. Jag och min flickvän älskar när det händer nått. När vi kan bocka av nått på våran griffeltavla i hallen. Då mår vi som bäst. Sen om vi är bra på det eller inte det är en annan femma. Men man märker verkligen att börjar man med nått litet, så kommer resten i ren anda. 
 
 

 
 
Planen idag var egentligen för min del att spela golf med min vän. Vi har pratat om det i två dagar i sträck och hela tiden har de kommit något emellan eller så har vi inte fått ihop det. Men idag började det regna lite och jag insåg att jag skulle vilja dra till Dormy som ligger i Barkarby för att införskaffa ett par golfskor och lite smått och gott. Så jag ringde farsan och kollade om han ville hänga på och satte "typ" en tid. Vi började tvätta och i väntan på tvätten hann vi slänga återvinning och städa ur bilen. Sen var de dags att torka. Så vi drog till soptippen med en äcklig gammal "gräsatrapp", ni vet en sån där matta som ska vara som gräs, fast plast. Fyfan. Den slängde vi. Sen åkte vi med lite pant etc. etc. Ni fattar. Hur mycket som helst. Kändes det som i alla fall. 
 
Det här med resultat är så fantastiskt. Man borde göra saker oftare. Ett tips kan vara att har man en lång lista på saker att gör det minsta du hittar. Det kan vara att gå med tvätten och slänga in en maskin. Sen tar man nått till medans tvätten är i maskinen. Sen gör man nått medans den tumlar. Ja som sagt ni fattar. Hur smart som helst. Du bygger upp en energi som flyttar från det ena till det andra. Man skapara ett typ av flow i sina handlingar. Fruktansvärt produktivt. 
 
 

 
 
Hur som helst så landade vi hemma i tid för Sommar med Ernst där jag tog med mig några enkla knep till förvaring. Vi ska nämligen sätta upp lite hyllor och skit och han hade en as snygg lösning med ett rep och en planka i princip. Super snyggt och lite marint. Precis i min smak. Ska kolla om de går att göra nått med det sen. Vi åkte sen hem till mina föräldrar för att byta grepp på tre av mina klubbor. Det blev självklart mer av en liten nostalgitrip till både mitt och mina föräldrars förflutna då dom rensar en jävla massa bland alla lådor dom har hemma. Hittade massor med små teckningar och skrifter, diplom etc. som man fick i låg-mellanstadiet. Då fick man ju diplom bara man gjorde nått halvdant. De borde ha följt med upp i gymnasiet ta mig fan. Super bra. Varför ska vi sluta få beröm för saker vi gör? Visst betyg i all ära men ett diplom är fan bättre!
 
Ja som ni märker har hela dagen varit rätt hektisk. Hela tiden nått att göra. Nu känns det genast mycket bättre då jag ska spela golf imorgon med mina ny greppade klubbor. Känns så jävla bra! Köpte nya skor också. De ska också bli super kul att testa på banan imorrn. 
 
 
Men nu ska jag sova. Upp rätt tidigt blir det så jag kan komma till golfen innan lunchtid. Hoppas vädret håller i sig. 
 
 
Dagens fråga: Vilka resultat har du haft den här veckan? Något du är stolt över? Skriv! Gilla och dela!
 
 
Ha det bra!
0 åsikter