Mitt fokus

 
 
Jag har nu under en tid inte varit aktiv med bloggen av olika anledningar. Inga bortförklaringar då jag varit väldigt dålig på att hitta motivation och engagemang. Detta är vad som händer med många och mig inkluderad men jag ska komma över detta! Meningen med min blogg var till en början att sporra mig att ha en återkommande rutin inplanerad i mina rutiner. Dock har i och med semester och arbetslöshet detta blivit lidande. Jag sa upp mig från mitt arbete på Phone House då jag inte utvecklades som jag ville. Mina arbetsuppgifter blev tråkiga och inte utvecklande för mig. Jag fick då tre månader att ta mig ur och hitta nått annat. Så idag jobbar jag inte mer där utan får min lön i samanlagt tre månader som min uppsägningstid är. Sen är det upp till mig att hitta något jag vill göra under den här tiden. Den pressen har nog börjat lägga sig över mig och jag har lätt att bli paralyserad. Jag gör inte något som jag ska utan blir på nått sätt förlamad i min förmåga att hitta motivation och energi. En trend jag verkligen vill ändra på. 
 
 

 
 
Jag vill då ta hjälp av bloggen och försöka hitta tillbaka till ett normalt läge så snabbt som möjligt. Planering av mina dagar tror jag spelar fruktansvärt stor roll i det hela. Jag och Emmy har varit på en roadtrip för en vecka sedan som ni alla säkert såg och läste om. Mina uppdateringar under den var bristfärdiga men jag insåg också att vi skulle iväg för våran skull och inte för läsarna av den här eller Emmys blogg. Emmy fick mig att inse detta och då kändes det inte lika kul att göra uppdateringarna som tog mest tid, alltså bloggen. För att redigera bilderna från systemkameran och sedan skriva ett inlägg, formulera och strukturera det tar mest tid. Vi valde då att köra en vlog lite då och då. Den var mycket snabbare gjord. Bara ta fram telefonen och filma, trycka på dela och lägga upp! Klart! 
 
Jag hoppas ni fick lite ut av våra vloggar och bloggar trots rätt dålig uppdatering. Jag har dock tänkt att skriva lite om mina besvär att komma igång med saker. Jag har ett antal projekt nu som jag vill köra igång med. Dels har jag och Emmy en Aloe Vera verksamhet som vi måste kicka igång. Vi har verkligen inte lagt tid på den men jag märker att Emmy känner sig motiverad att göra nått åt det. Detta glädjer mig och påverkar mig positivt. Sedan har jag och en vän flera egna idéer att förvärkliga. De kräver inte alls så mycket att starta men vi måste bara ta ett beslut. Att göra eller att avvakta. Det är frågan. Jag säger kör! 
 
 

 
 
Sen har jag en business som jag ska dra igång här lokalt. Det går ut på att jag ska hem till folk med IT relaterade problem exempel; skrivare som inte fungerar, virus på datorer, backup eller bara allmäna problem med datorer, mobiler och surfplattor. Jag har mycket erfarenhet och älskar problemlösning så det känns uppenbart. Tanken är då att jag tar 500kr i timmen (vilket enligt branschen är rätt lågt) för att komma hem till kunden och hjälpa till med problemet. Detta ska jag annonsera på min mors gym vars kunder är äldre och som inte har så mycket erfarenhet utav datorer med omnejd. Där kommer jag in och erbjuder en kostnadseffektiv lösning jämfört med andra aktörer. Först som hobby verksamhet men sedan kanske som företag. 
 
Jag ser ändå positivt på förändringarna i mitt liv och jag ska verkligen försöka att göra mitt bästa för att ta vara på min situation som den ser ut idag. Jag måste göra det. Annars slutar det bara med att jag har ett tråkigt butiksjobb igen, där jag inte utvecklas och där jag inte kan tjäna dem pengarna som jag vill. Där vill jag verkligen inte vara! Nej! Det är dags! Dags för mig att ta tag i mitt liv! Och jag är oerhört tacksam att min situation tillåter mig att utforska mina alternativ!
 
 

 
 
Det här inlägget blev personligt och det kommer de vara lite nu framöver då jag känner att det ger mig något positivt just nu! Jag kommer så småningom att strukturera om bloggen, byta design och ändra inläggsmönstret till ett inlägg i veckan. Men för närvarandet kommer det att läggas upp lite bilder och några inlägg som detta. 
 
 
Ha en förbannat bra dag och vecka så hörs vi snart! <3
 
 
 
Vill du påverka vad som skrivs i bloggen? Vill du att jag tar upp något? Lägg din åsikt här nedan så kommer jag besvara kommentaren så fort jag kan och undersöka om det är något för mig och den här bloggen! Tack för ditt stöd!
3 åsikter

Roadtrip bilduppdatering Ristafallet

Våran roadtrip fortsätter till åre och här har vi stannat på en camping vid namn Ristafallet. Väldigt vackert imorse nu när de var dimma över hela vattenfallet.  Se nedan för fler bilder.
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Ge gärna feedback på bilderna genom att kommentera under Åsikter. :) 
Gilla och dela gärna! Fler bilder kommer snart!
0 åsikter

Roadtrip uppdatering #2

 
 
Nu har jag äntligen fått tiden till att blogga! Herregud vad det kräver tid. Vi måste först in med alla bilderna på datorn. Datorn måste ha batteri först och främst. Det har varit lite problematiskt. Sen redigera, beskära etc. för att sedan exportera den till ett bra webbformat. Nu sitter jag i förtältet på en liten stol jag köpte här i Arvidsjaur på Dollarstore för att jag inte vill sitta på marken hela tiden. Vi har precis suttit i receptionen på campingen och redigerat och laddat datorn lite mer. Nuvarande batteri status är på 77%. Känns bra! Jag tänkte uppdatera er alla som läser på vad vi har sysslat med de två senaste dagarna.
 
 

 
 
 
 

 
 
Höga Kusten
 
Vi var vid Höga Kusten endast några timmar. Vi kom dit, slog upp tältet, borstade tänder och fotade norrskenet första dagen. Sen på morgonen fotade vi soluppgången. Väldigt vackert men hade blivit bättre om vi hade ett "mörkläggningsfilter". Jag passade på att spela golf vid Norrvikens Golfklubb. Det gick bra men var lite ovan till en början. Sen tog vi och packade ihop våra saker, handlade lite mat i en trevlig liten by och tog oss inåt land mot Kramfors. Där stannade vi och skulle ladda upp en Vlog på facebook medans vi laddade vår lilla Macbook. Det sög verkligen musten ur oss. Vi kom dit 13:00 och åkte 15:00. Helt sjukt vad det tog lång tid och vi hann inte mer än att ladda upp filmen innan vi ville därifrån. Inget illa menat mot Kramfors borna och deras lilla stad, utan vi ville bara få lite resultat. En film på två timmar? Det var inte tillräckligt. Men vi klarade av det och kände oss redo för vägen! 
 
 
 
 

 
 
På vägen mot Arvidsjaur!
 
Väl påväg till vår nästa destination; Arvidsjaur hände inte så mycket. Vi satt mest ner och betraktade vissa fina landskap runt om bilen när vi körde fram i 120 km/h på långa landsvägar. De känndes som att vi aldrig kom fram. Vi var ju redan sena i vår planering men de kändes som att inget hände. Vi flög förbi små byar och kom närmare Lycksele. Emmy sov lite och jag lyssnade på podcasts. Jag märkte dock att dem tog slut och vi hade verkligen ingen täckning på våra mobiler så de var tur att hon vaknade kort inpå så jag inte blev allt för uttråkad. :) Vi stannade dock några gånger när kvällen kröp sig inpå oss och fångade några riktigt fina bilder på solnedgången.
 
 
 
 
Arvidsjaur dag 1
 
Vi har nu spenderat våran första dag i Arvidsjaur. Vi beslutade att vi skulle ta en hel dag här då vi kännde att vi inte bara kan åka bil hela tiden utan också få sträcka på benen ordentligt så vi orkar resten av resan. Under gårdagens ankomst gjorde vi inte väldigt mycket utan vi åkte till utvald camping, satte upp tältet, kokade lite te och gjorde ett par mackor. Sen ner in i tältet för att sova. Idag ville vi se lite av staden. En golfrunda planerades in på den lokala klubben, ett par besök till några affärer och sen grilla. Innan golfrundan åkte vi in till stan för att se oss omkring. Vi såg att det fanns ett synsam som också är min optiker i Stockholm och jag behövde nya linser så de var ett givet besök. Vi åt lunch på ett trevligt ställe innan för att sedan bege oss till golfbanan. Golfen gick åt helvete kan jag börja med att säga. Rent åt skogen. Bokstavligt talat. Humöret var sedan väldigt märkligt mellan oss och de kändes som inte bara jag var påverkad av det usla resultatet på golfen. Vi vände dock om och gjorde en trip till Coop innan vi återvände till campingen för att preppa för middagen. Vi grillade lite grönsaker och schnitzel och blev genast på bättre humör! Ungefär här är vi nu. Vi har kommit tillbaka från receptionen där vi satt och redigerade bilderna ni ser ovan och under, och har nu snart gått till sängs. Vi har bestämt oss för att göra slut med lappland och säga hej till jämtland och Åre. Vi insåg idag att åka till kiruna vart exakt en lika lång resa till. Vi skulle få nöjet att besöka en av de nordligaste delarna av landet men och andra sidan skulle vi spendera mer tid framför ratten och i framsätet. Alltså. Slutsatsen blev att ta sig ner till Åre för att stanna där en dag eller så och sen börja röra sig ner åt Dalarna (ett av Emmy's önskemål). Och så blir det. Imorrn bär det av ner till Åre och vi är super taggade på lite fjäll! 
 
Hoppas ni mår bra där hemma och runt om i landet. För de gör vi!
 
 
 
Kommentera gärna bilder och gilla inlägget! Tack!
1 åsikt